architecture

restaurant
restaurant

Restaurant planned in the island is the most impressive facility within the complex. Rather like sculpture, the inspiration for its design was a flower, stylized flower distinctive for that climate, known as desert hyacinth. There is a possibility of direct connection of the shopping mall and restaurants via the gondola, which starts from the top of the central atrium and leads directly to the restaurant.

restaurant interior
restaurant interior

Restaurant planned in the island is the most impressive facility within the complex. Rather like sculpture, the inspiration for its design was a flower, stylized flower distinctive for that climate, known as desert hyacinth. There is a possibility of direct connection of the shopping mall and restaurants via the gondola, which starts from the top of the central atrium and leads directly to the restaurant.

villas
villas

The villas are designed as semi-detached houses, and each is individually designed as a whole making a whole even all together.

restaurant
restaurant

Restaurant planned in the island is the most impressive facility within the complex. Rather like sculpture, the inspiration for its design was a flower, stylized flower distinctive for that climate, known as desert hyacinth. There is a possibility of direct connection of the shopping mall and restaurants via the gondola, which starts from the top of the central atrium and leads directly to the restaurant.

1/7

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

Conceptual architectural design of the tourist complex with villas, shopping mall, open swimming pool, artificial islands and tower restaurant

 

client: Sheikh Mohammed bin Saqr al Qassimi
 

location: Ras Al Khaimah, UAE

 

area: 78 ha


team:  Dragan Mitić, Josif Milenković



Inspiration for the shapes and forms of artificial islands lies in stylized wings of the hawks whooping down to land. Large green and water areas, hiking trails, the opportunity to design a small marina and a luxury restaurant, make this island a very attractive and outstanding location.

At the entrance to the complex there is a great shopping mall with ground level car parking . The facade of the building is ornamented with lace -like metal grid with traditional Arab motifs including the structural facade behind it which gives a modern architectural expression.There is a possibility of direct connection of the shopping mall and restaurants via the gondola, which starts from the top of the central atrium and leads directly to the restaurant.
Restaurant planned in the island is the most impressive facility within the complex. Rather like sculpture, the inspiration for its design was a flower, stylized flower distinctive for that climate, known as desert hyacinth.
The required functional aspect, orientation and view to the sea as well as the sloppy terrain mostly influenced the final design of villas. The villas are designed as semi-detached houses, and each is individually designed as a whole making a whole even all together. At the bottom of the complex, near the sea, there is a large public swimming pool.

​Main architecural project
"Sports Complex Pasha’s Fountain"
4* Hotel with conference hall, wellness and spa center, Sports hall and an Olympic swimming pool, restaurant with stands next to soccer fields, eco park, jogging trail, ...

project under construction

 

client: „Emirates Power" UAE

 

area: 78 ha

team:  Josif Milenković, Dragan Mitić, ​Bobana Midić

project leader:  Josif Milenković

The hotel complex spreads across the area of 78 hectares. Within the complex there are two football fields covered with natural grass and the spectator stands. The highest elevation of the site was chosen for the position of the hotel building to have the rooms with views of the surrounding forests and clearings. The hotel is designed so to make a maximum use of the delevelling of the terrain. The white terrace fences form a layer that extends along the entire length and width of the building and make a kind of protruding façade. The edges of the protruding façade are softened by the arches which form a wavy line, and the white layer acts like a isohypse and gives the viewer a sense that the building is - although manmade – a part of the natural surroundings.​

20f8b669f29616413b36768dec06f576.jpg
20f8b669f29616413b36768dec06f576.jpg

1/14

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

27--10-Urbani-mobilijar+.jpg
27--10-Urbani-mobilijar+.jpg

1/15

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

master thesis - conceptual architectural project of megamarket for computers and electronics


location: Niš, Serbia

author: ​ Josif Milenkovic



The entrance into the plot is visually indicated by a gate. The gate is a part of a building which includes an enclosed children’s play area and a covered sitting space. The children’s play area has a retractable roof made of impregnated canvas as a protection in case of rain. This building is visually connected with the main megamarket building and with the eaves of the building symbolize a larva, cocoon and butterfly. There is also a tendency to  bring visitors into the building gradually from a public space (streets) through semi-public spaces to a private one (megamarket).

 

conceptual architectural project of
City hotel

location: Niš, Serbia

author: Josif Milenkovic

1/4

conceptual architectural project of
City hotel

 

client: Miloš Nikolić
 

location: Niš, Serbia

 

author: Josif Milenkovic
 

1/10

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

conceptual architectural project of
buisiness center  “Nais”

 

client: Dušan Drobnjaković
 

location: Niš, Serbia

 

team: Josif Milenković, ​Bobana Midić​


 


 

1/9

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.